ATP BONIFIKA

Ureditev športnih površin in ATP objekta
program športno rekreacijski
lokacija Koper, Slovenija
leto 2017
površina 12.000m2
naročnik Mestna občina Koper
projektna skupina
David Osivnik, univ.dipl.inž.arh. M.Arch (IIT)
Tea Fabian, mag.inž.arh.
Bor Pungerčič, univ.dipl.inž.arh.
Primož Muršič, abs.arh.
Lokacija za predvideni novi športni park se nahaja v območju Bonifike, ki objema staro mestno jedro. Medtem, ko je za staro mestno jedro in območje Semedele na jugu karakteristična drobnozrnata pozidava, Bonifiko zaznamujejo veliki grajeni volumni in obsežne odprte površine. Stavbna masa predlaganega ATP stadiona tako s svojimi dimenzijami ohranja obstoječ grajeni vzorec in predstavlja logično nadaljevanje izgradnje tega mestnega predela.
Objekta ATP stadiona in vadbenih igrišč sta zasnovana kot krožni strukturi, položeni na preprogo tlakovanja. Okrog njiju se ovije in ju poveže neskončna krožna pot v obliki osmice, ki ima funkcijo obodnega hodnika na eni in funkcijo strehe/razgledne poti na drugi strani. Notranji betonski monolit ATP stadiona skriva tribune in ves pripadajoč program. 
Oblikovno se streha in mrežna opna zunanje fasade konkretno navezujeta na teniški program stadiona. Izhodišče za podobo strehe so plapolajoča plisirana krilca prvih teniških igralk, mrežna opna zunanje fasade pa asociira na mrežo teniškega loparja.