Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNE STRANI

Spletno mesto www.finobiro.com je v lasti in upravljanju podjetja:
OSIVNIK FABIAN ARHITEKTI d.o.o.
Štefanova ul. 15, 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel.: +386 (0)40 047 047
Email: info@finobiro.com
v nadaljevanju "ponudnik".

"Uporabnik" je vsaka oseba, ki obišče spletno mesto in ga na kakršen koli način uporablja. Uporaba se omogoča nedoločenemu številu uporabnikov, ki sprejmejo storitev na način, pod pogoji in v skladu s temi pogoji.

Ti splošni pogoji opisujejo, določajo in urejajo uporabo vsebin in storitev spletnega mesta in predstavljajo pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom in uporabniki spletnega mesta.

Ponudnik si pridržuje pravico do dodajanja, izbrisa in spremembe katerega koli dela ali vsebine spletnega mesta.

Ponudnik si pridržuje pravico do ustavitve dostopa do spletnega mesta zaradi vzdrževanja ali tehničnih razlogov.

Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate s splošnimi pogoji.

ZBIRANJE IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik preko spletne strani www.finobiro.com zbira osebne podatke strank. Kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje le-te v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Naša politika glede varovanja osebnih podatkov:
 • Osebnih podatkov nikoli ne dajemo v najem, jih ne prodajamo in ne dovolimo, da bi jih obdelovala katerakoli tretja oseba, razen naših pogodbenih obdelovalcev osebnih podatkov (Google Analytics).
 • Pogodbenim obdelovalcem omogočamo obdelavo osebnih podatkov samo pod pogojem, da imajo zadostno raven varstva osebnih podatkov, kot je določena z veljavno zakonodajo.
 • Osebne podatke hranimo, dokler je to nujno potrebno za izpolnjevanje namena, zaradi katerega so bili zbrani oziroma do preklica privolitve posameznika.
 • Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov naših naročnikov, do preklica posameznika.
 • Pravila o varstvu osebnih podatkov bomo v bodoče spreminjali in dopolnjevali v skladu s spremembami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.
Namen obdelave zbranih osebnih podatkov:
 • Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za namen, za katerega so bili zbrani in za katerega ima privolitev posameznika.
 • Osebne podatke strank, ki so privolile v prejemanje obvestil o naših novostih in dogodkih, bomo uporabili izključno za obveščanje po e-pošti največ enkrat mesečno.
 • Osebne podatke strank, ki nam na spletni strani preko kontaktnega obrazca oddajo sporočilo, bomo uporabili izključno za odgovor na zastavljeno vprašanje oziroma povpraševanje.
Postopek uveljavljanja pravic posameznika:
 • Za vse informacije o obdelavi osebnih podatkov oziroma pravicah posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo (pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti in ugovora), se lahko povežete z upravljalcem osebnih podatkov OSIVNIK FABIAN ARHITEKTI d.o.o. preko zgoraj navedenih kontaktov.
 • Upravljalec bo na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoril čim prej oz. najkasneje v enem mesecu od prejema zahteve.
 • Za potrebe zanesljive identifikacije, v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko upravljalec od vas zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da vas ne more zanesljivo identificirati.
Odjava od obveščanja:
 • Od prejemanja obvestil po elektronski pošti se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na povezavo za odjavo. Svoje želje nam lahko sporočite tudi pisno na naslov podjetja. V kolikor obvestila kljub odjavi še vedno prejemate, se vam za to iskreno opravičujemo in vas prosimo, da nas na to takoj opozorite.

POGOJI UPORABE AVTORSKIH VSEBIN

Vse informacije grafične podobe in programski elementi v najširšem pomenu (teksti, dokumenti, fotografije, video vsebine ipd.), vsebovane na teh spletnih straneh, so avtorsko delo in zato že s svojim nastankom v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno le v osebne in nekomercialne namene. Vsakemu posameznemu uporabniku je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno le v enem, osebnem izvodu. Dokumenti in vsebine, objavljeni na teh spletnih straneh, se v nobenem primeru ne smejo kopirati, prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene.

Dokumenti in vsebine, objavljeni na teh spletnih straneh, se lahko izjemoma reproducirajo izključno le v nekomercialne namene, pri čemer morajo biti ohranjene vse informacije o avtorjih in viru ter opozorila o zaščiti avtorskih ali drugih pravic. Takšen izdelek in vsi ostali izdelki oz. storitve, ki so z njim morda oglaševani, morajo biti tako kot te spletne strani povsem brezplačni in dostopni vsem pod enakimi pogoji in brez dodatnih omejitev.

Kdor želi objaviti le del vsebin oz. jih želi objaviti pod drugačnimi pogoji, mora dobiti predhodno pisno dovoljenje avtorja oz. avtorjev. Če ti pogoji niso izpolnjeni, po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah Republike Slovenije kopiranje avtorskih vsebin teh spletnih strani ni dovoljeno.

Uporaba registriranih znamk, ki se pojavljajo v storitvi ali ostalih izdelkih, katerih imetnik ali uporabnik licence je izdajatelj, povezane družbe ali tretje osebe, je izrecno prepovedana brez ustreznega predhodnega pisnega soglasja imetnika pravic. Znaki, ki niso registrirani kot znamke, so zaščiteni po pravilih avtorskega prava.

Spletno mesto vključuje funkcionalnost družbenih omrežij in možnost preusmeritve ali objave na njih. Ponudnik uporabnikom dovoljuje objavo povezav in priporočil na družbenih omrežjih na način, ki je sestavni del funkcionalnosti družbenih omrežij in v skladu z njihovimi splošnimi pogoji.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotke uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiskov na spletni strani. V skladu z GDPR (General Data Protection Regulation) smo zavezani k zaščiti in skrbni hrambi vaših podatkov.
Piškotki (angl. cookies) so preproste tekstovne datoteke, ki jih nekatere spletne strani preko brskalnika shranijo na vaš računalnik in shranjujejo nekatere neosebne podatke. Ob ponovnem obisku vas tako lahko spletna stran ponovno prepozna.
Uporabljeni piškotki na strani
Ime Trajanje Opis
_GRECAPTCHA
6 mesecev Te piškotke postavlja Google reCAPTCHA kot nujen za namene zagotavljanja varnostne analize.
_ga
_ga_T6PHFFEVY9
_gid
2 leti
2 leti
24 ur
Te piškotke postavlja Google Analytics (Google Inc.) za beleženje obiska strani (podrobnosti). Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Prepoznavanje IP naslova je onemogočeno.
_gat_gtag_UA_254347590_1
1 minuta Te piškotke postavlja Google Analytics (Google Inc.) za omejevanje povpraševanja (throttle request rate).
Ker spoštujemo vašo pravico do zasebnosti, se lahko odločite za preklic soglasja k uporabi piškotkov s klikom na spodnjo povezavo. Preklic lahko vpliva na vašo uporabniško izkušnjo:

O SPLOŠNIH POGOJIH

Ti splošni pogoji so bili zadnjič posodobljen 14.01.2023. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev brez predhodnega obvestila. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani potrjujete, da sprejemate te splošne pogoje.